Аскольдова провесінь

Навесні, коли оживає вся природа, пробудився зі сну і наш колектив “Аніма”, який так радував своїх шанувальників численними виступами впродовж 2008-2013 років, а потім мав невеличку творчу перерву. До виступів заохотила натхненна поезія великого генія української літератури, Кобзаря-Тараса Шевченка, покладена на музику відомої української композиторки, викладача, органістки Світлани Острової. 9 та 12 березня в програмі мистецького марафону “Наш Шевченко”, що відбувся в храмі св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі, Жіночий вокальний ансамбль “Аніма” презентував слухачам низку творів на вірші Тараса Григоровича, зокрема прозвучали “Ой по горі роман цвіте”, “Ой маю, маю оченята” і “Вітер в гаї не гуляє” з циклу “Шевченківські акварелі” С.Острової, “Якби мені черевики” в обробці Є.Козака, “Садок вишневий коло хати”, “Летить галка через балку”, “Думи мої”, “Реве та стогне Дніпр широкий” та “Заповіт”. Присутні на святі щиро приймали колектив і розділили з його учасницями всю глибину і значимість пророчих Шевченкових поезій.
Анонсуючи ювілейну 15-ту Тарасову ніч та Шевченковий марафон, хористи виступили в ефірі Живого радіо Воскресіння у програмі Добра Розмова з ведучою Галиною Бабій.
14 березня 2017 р. колектив “Аніма” виконував авторські твори на відкритті виставки “Світ розмаїтий” Василя та Світлани Острових, що пройшла в Галереї Печерській. Було надзвичайно приємно перебувати в колі української інтелігенції – мистецтвознавців, кінорежисерів, фотохудожників, співаків, багатих душею, знаннями і мудрістю.
Трохи згодом були репетиції-прослуховування та виступ в гала концерті щорічного Фестивалю-конкурсу мистецтв “Квітучі барви таланту”, який базувався в Будинку вчителя.
20 квітня 2017 р. жіночий вокальний ансамбль “Аніма” долучився до концерту “Українська органна і вокальна музика”, що відбувся в костелі св. Яна Павла ІІ у Ворзелі. У виконанні колективу прозвучали “Христос воскрес” (галицько-волинського наспіву), “Під Твою милість, муз. І.Соневицького, веснянки, “Ой зацвіли фіялоньки” в обр. Ф.Колесси, в’язанка закарпатських народних пісень та ін.
10 травня 2017 р. співачки “Аніми” закликали весну на Подолі, в проекті openpodil #Eurovision2017
14 травня разом з дітьми парафії вітали дорогих матусь.
21 травня готуємось до фестивалю “Аскольдів глас”. У фіналі мистецького заходу “Аніма” подарує твір “Україна є, Україна буде” на сл. Зої Ружин та муз. Ростислава Дечишина. Щиро запрошуємо відвідати наші наступні концерти!

This entry was posted in Виступи. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *